Access Denied: succescriteria en hulp bij toegankelijkheid
Benieuwd hoe (digitaal) toegankelijk alle ziekenhuizen in Nederland zijn? Met het project Access Denied geven wij hierover meer inzichten van alle ziekenhuiswebsites in Nederland! We vinden het belangrijk dat er meer aandacht is over de toegankelijkheid van de Nederlandse ziekenhuizen. Want wat blijkt? Een hoop websites zijn nog niet digitaal toegankelijk. Samen met Proud Nerds zijn we dit project gestart. Onze missie is om iedereen gelijke online toegang tot zorg te bieden.
In de vorige blog gaven we antwoord op de vraag: “Waarom kan iemand met een beperking niet gewoon om hulp vragen?” Meer informatie lees je in de vorige blog. In deze blog gaan we ons verdiepen in de WCAG 2.2 richtlijnen en hoe wij jou kunnen helpen met digitale toegankelijkheid.
Wat is de WCAG 2.2?
De Web Content Accessibility Guidelines helpen jou om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid. Met als doel om iedereen toegang te verlenen tot het internet. Dus óók voor mensen met een functionele beperking. De WCAG is opgebouwd uit vier lagen, 13 richtlijnen en 86 succescriteria.
Hoe ga ik aan de slag met de WCAG 2.2?
Alhoewel de WCAG richtlijnen ervoor moeten zorgen dat iedereen eerlijke kansen krijgt op het internet, zijn de richtlijnen niet erg makkelijk geschreven. We helpen je graag op weg zodat jij aan de slag kan met de richtlijnen.
Opleiding tot WCAG-specialist
Alles weten over de WCAG 2.2 richtlijnen? Na 6 fysieke bijeenkomsten in Tilburg en Utrecht weet je (bijna) alles
over de WCAG. Je kan toegankelijkheids-problemen herkennen én oplossen! Je krijgt les van onze specialisten met jaren ervaring in het werkveld.
Meer informatie over de opleiding
De WCAG 2.2 Checklist
Op een laagdrempelige manier aan de slag met de WCAG 2.2 richtlijnen? Dat kan? Per 5 oktober 2023 zijn de 6 nieuwe richtlijnen gepubliceerd. In onze handige checklist hebben we alle richtlijnen op een rijtje gezet. Handig om op je bureau neer te leggen!
Download dé WCAG 2.2 checklist
Verschillende trainingen voor jou
Geen interesse om je 9 weken te verdiepen in de
WCAG 2.2? In al onze trainingen lichten we de WCAG toe, slechts in één dag! Ben jij een (UX)designer, developer, communicatiespecialist, product owner of doe je totaal
iets anders? Voor iedereen bieden we een passende
training aan.
Stel je vraag aan een specialist
Heb je gewoon wat vragen die je wilt stellen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg. Al onze specialisten denken met je mee hoe jij het best aan de slag kan gaan met digitale toegankelijkheid. Samen zoeken we naar de beste oplossing en zorgen we voor een digitaal toegankelijke en inclusieve samenleving!
Voor wie zijn we digitaal toegankelijk?
Jantina is opgegroeid in Friesland en heeft de opleiding tot communicatiemedewerker gevolgd. Inmiddels houdt zij zich bezig met digitale toegankelijkheid en inclusiviteit bij Waterschap Hollandse Delta. Jantina is sinds haar geboorte blind, doordat ze drie maanden te vroeg is geboren. Ze heeft daarom dagelijks te maken met het belang van digitale toegankelijkheid.
Meer weten over dit project?
Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Op de website van Access Denied kan je het rapport aanvragen. Daarbij delen ook Simone, Marijn en Tim hun verhaal. Samen zorgen wij ervoor dat we het internet toegankelijk maken voor iedereen. Wil jij zelf aan de slag gaan met het ontwikkelen van digitaal toegankelijke websites voor iedereen? Bekijk dan eens al onze trainingen.